Mikulás ünnepség

Tekenyén decemberben a ,,Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó” kezdetű dallal csalogatják elő a gyerekek a fehérszakállút a Kultúrotthonban. A verseket a Télapó csomagokkal jutalmazta, amelynek természetesen mindenki nagyon örült.

Bővebben...

Idősek Napja

Októberben az Idősek Napja alkalmával évről-évre köszönti az Önkormányzat a település időskorú lakosait. Rendszeresen programot szerveznek, találkozókon beszélik meg dolgaikat.

Bővebben...

Életmódtábor

A 2007-ben indított napközis jellegű Életmódtáborunk elsődleges célja a tekenyei illetve tekenyei kötődésű általános iskolások (6-14 éves korosztály) helyi identitásának megerősítése, a kortársak, diáktársak közötti mindennapi kapcsolatok és együttműködések aktivizálása.

Bővebben...

Hegyi búcsú

Hagyományok ápolása az Egyházközség, az Önkormányzat és az Alapítvány közös szervezésében. Az évről évre megrendezésre kerülő eseményre eljönnek a környékbeli települések lakói is.A szabadtéri szentmisét követően múltidéző beszélgetésektől zajos a határ.

Bővebben...

Pünkösdi Piknik - Gyereknap a Jégveremben

A falu időseitől megtudtuk, hogy a mostani Jégverem néven ismert terület valamikor valójában jég vermelésére szolgált. Télen a lakók itt gyűjtötték össze a halastón feltört jeget, amit aztán még augusztusban, búcsúkor is hűtésre használtak egészen 1968-69-es évekig.

Bővebben...

Tekenye Község Önkormányzata

8793 Tekenye, Hunyadi u. 17.
aknis@t-online.hu


Tekenye a közösségi oldalon

Facebook